Ściąganie samochodu - winny pakiet na bezdroża?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • SKODAJACK
    Ambiente
    • 2010
    • 132

Zamieszczone przez kajooo
    SKODAJACK,

Napisz jak sie skończyła historia.
    Bo u mnie jest to samo - z tym że zauważyłem że z prawej strony z przodu (licząc od nadkola do ziemi) mam niżej niż z lewej - jakies 2cm
    Już trochę czasu minęło - ale postaram się odtworzyć co było:
    Panowie z ASO dali mi pojeździć Roomsterem (sympatyczne autko - ale jak popatrzyłem do tyłu to miałem wrażenie, że drzwi ciągle otwarte - a w tzw. międzyczasie założyli jakieś inne kółka od "swojej" octavii. Nie było mnie na miejscu , więc nie widziałem co robili - ale samochód po rozpędzeniu się jechał całkiem prosto. Stwierdzili więc, że ewidentnie wina opon (nówki Continentale - jak we wcześniejszym poście) i skasowali 50 pln niby za podwójne "niepotrzebne" sprawdzanie zbieżności. Ale jestem przekonany, że coś przy aucie robili, bo kierownica jest teraz ustawiona idealnie na wprost, no i z powrotem na moich "krzywych kółkach" nie ściąga już tak bardzo. A może i ja już przyzwyczaiłem się do lekkiej kontry w lewo przez ten czas - trudno stwierdzić. Jednego jestem pewien - położenie "na wprost" nie jest tak ewidentne jak być powinno! Zarówno w mojej poprzedniej O2 jak i w Yarisce Żony po puszczeniu kierownicy samochód jechał prościutko - teraz mam wrażenie, że kierunek na wprost jest niemożliwy do ustawienia - albo lekko w prawo, albo lekko w lewo.

Odległości pomiędzy nadkolem, a ziemią nie mierzyłem, ale przyjrzę się jutro w dzień jak to wygląda.
    Zobaczymy, co będzie się działo po zmianie kółek na letnie - czy potwierdzi się opinia ASO o złych oponach - czy będę ich gnębił nadal ??? :szeroki_usmiech
    Pozdrawiam

Komentarz

• astw
      Ambiente
      • 2011
      • 107

Z internetu (tvn turbo):
      Wejdź na stronę stacji TVN i dowiedz się więcej o naszych programach! Najnowsze aktualności, programy TVN, program TV, wideo, odcinki online!

"i skasowali 50 pln niby za podwójne "niepotrzebne" sprawdzanie zbieżności. Ale jestem przekonany, że coś przy aucie robili". Jeśli tak uważasz to dlaczego płaciłeś?

Najważniejsze, że kłopot zniknął.

Komentarz

Pracuję...